Alvorlige ulemperisiko for Bitcoin

Alvorlige ulemperisiko for Bitcoin på Bearish ‘Death Cross’ utseende

Et bearish “dødskors” -mønster ser ut til å vises i Bitcoin fire timers diagram for første gang på fem måneder, som er en advarsel for ytterligere tap på kort sikt.

Men nyere historie indikerer at mønsteret kanskje ikke fører til en langvarig bearish fase for referansekryptovalutaen. For Bitcoin Future eksempel falt den siste forekomsten i august 2020 med at BTC / USD falt 18 prosent til 9 813 dollar.

Likevel hjalp støttende grunnleggende paret med å hente inn tapet helt, etterfulgt av en vill oppkjørsel til en heltidshøyde nær $ 42.000 i januar.

Det viser at tidligere dødskors dukket opp mye nær Bitcoins lokale bunner

BTC / USD-valutakursen falt nesten $ 10 500, eller 25 prosent, for å handle nær $ 31 800 etter å ha stengt på rekordhøye i økende frykt for inflasjon og forringelse av amerikanske dollar. Før det leverte paret månedlige gevinster tilbake og tilbake, og økte med mer enn 1000 prosent fra midten av mars nadir på $ 3,858 (data fra Coinbase).

Onsdag falt Bitcoins 50-dagers glidende gjennomsnitt på 33 342 dollar fra sesjonstoppen på 37 616 dollar, mens det glidende gjennomsnittet på 200 dager økte til 33 218 dollar fra 28 647 dollar.
Bitcoin til $ 28.000

Et dødskors oppstår når 50-DMA, som mange kartleggere behandler som en kortsiktig trendindikator, lukkes under 200-DMA, som handelsmenn ser på som en referanselinje mellom langsiktige opp- og nedtrender. Bitcoin er veldig nær å danne et lignende mønster på korttidsdiagrammet, som signaliserer et salg i øktene fremover.

“Det siste dødskorset,” sa analytikere i TradingShot, “var ikke verdens ende, men det ga en tilbakeslag på 15 prosent. Det tok BTC / USD 50 dager å gjenopprette prisen [etter den bearish crossoveren]. Fra det nåværende nivået på 4H MA200, ville en tilbakebetaling på -15% satt BTC rundt $ 28 000. „

I mellomtiden så TradingShot også for seg et 50-200-crossover-scenario basert på Bitcoins bevegelige gjennomsnitt ’nyere historie. For eksempel, i desember 2020 kom de to MA-ene nærmere å danne et dødskors, men tok ikke den bearish kontakten. Det førte senere til en aggressiv bullish bølge.

„Vi ser allerede en liten Channel Up som dannes (innenfor Channel Down), noe som er oppmuntrende,“ sa TradingShot-analytikerne mens de refererte til diagrammet ovenfor.

Alt er [fortsatt] vel

Mange analytikere er enige om at ytterligere fall i Bitcoin-markedet vil tiltrekke seg akkumulatorer, først og fremst investorer med et langsiktig bullish syn på kryptovalutaen.

Konstantin Anissimov, administrerende direktør ved kryptobørs CEX.IO, bemerket at BTC / USD tilsynelatende har nådd bunnen nær $ 31.500. Analytikeren la til at kryptovalutaens vei i de kommende månedlige øktene går opp.