Miljonair Bitcoin Whale Places Crypto Market op Notice, Waarschuwt Grote Verliezen Komen naar Newbie Traders

Een hoogvliegende Bitcoin-walvis die een reputatie opbouwt om tegen het graan in te gaan, zegt dat er zware verliezen komen bij nieuwe crypto-handelaren.

De pseudonieme crypto figuur bekend als Joe007 vertelt zijn bemanning van 34.000 dat gedecentraliseerde financiën (DeFi) – de heetste trend in crypto op dit moment – waarschijnlijk het pad van vele ICO-munten zal volgen. Om zijn punt te benadrukken, heeft de handelaar met hoge belangen de waarschuwing van Synthetix-stichter Kain Warwick geretweet.

„DeFi is vroeg en gevaarlijk. We hebben alle soorten risico’s: hacks, bugs, oplichting, centrering[sic], manipulatie, front running de lijst gaat verder.“

Joe karakteriseert DeFi als een „quazi-ponzi“ spel dat uiteindelijk zal eindigen in een koor van exit scams. Hoewel de cryptostrateeg beweert dat hij al veel geld heeft verdiend in een DeFi-munt, berispt hij de promotie van Bitcoin Code-activa die weinig tot geen fundamentele waarde hebben voor nieuwe investeerders sterk.

In een tweetstorm legt Joe uit dat nieuwe handelaren in small-cap munten duiken, omdat ze vaak worden gelokt door de belofte van ‚get-rich-quick‘ regelingen. Samen met het egging van de gemeenschap achter de munt, hebben nieuwe investeerders de neiging om vast te houden aan hun crypto activa als ze hopen op de maanschot ondanks het nieuws dat de oprichters en de ontwikkelaars zijn al de verkoop van hun bedrijven. Volgens Joe houden nieuwkomers uiteindelijk waardeloze zakken vast en verliezen ze hun kapitaal.

De reis van één DeFi-munt naar nul lijkt Joe’s beschrijving van een exit-zwendel nauwkeurig te illustreren. Het landbouwplatform YAM van de opbrengst getuigde zijn markt GLBstijging tot bijna $60 miljoen op 13 Augustus slechts om aan $0 in een kwestie van uren, volgens CoinGecko in te storten.

Terwijl het investeren in DeFi-munten risico’s draagt, gelooft Spencer Noon, hoofd van crypto-investeringsfonds DTC Kapitaal, dat de ontluikende sector meer opwaarts potentieel heeft.

Ook Messari onderzoeker Ryan Watkins is van mening dat de DeFi-boom nog niet voorbij is. Hij zegt dat DeFi slechts 1,5% van de gehele crypto-markt vertegenwoordigt en dat de sector zal blijven groeien zonder te vertrouwen op nieuwe geldstromen in de markt. Watkins stelt dat het alleen nog maar een herverdeling van het kapitaal nodig heeft.