Peter Schiff hävdar att Bitcoin är tillbaka på en björnmarknad

Guldbuggen Peter Schiff hävdar att bitcoin är tillbaka i björnens territorium.

I juli förutspådde Schiff att Bitcoin skulle „kollapsa“ under supportnivån på 9 000 USD.

Schiff medgav att han hade fel i sitt tidigare samtal

Guldbuggen Peter Schiff tror att bitcoins senaste höst signalerar starten på en ny björnmarknad. Som svar på en tweet av Gemini-grundaren Tyler Winklevoss, Schiff, som är VD för Euro Pacific Capital, krediterade bitcoins ökning under de senaste två månaderna till en spill-effekt från guld och en olycklig tv-annonskampanj.

I juli Schiff twittrade att han förväntade Bitcoin att falla under sin $ 9000 motståndspunkten och ”crash” medan guld skulle samtidigt uppsving. Nu, som en Twitter-följare noterade , flyttar Schiff målstolpen och säger den 6 september att BTC $ 10K nu är nivån att titta på.

I en sällsynt uppvisning medgav Schiff också att han hade fel när det gällde sin midsommarprognos.

‚Gold Surge and Grayscale TV Spot Responsible for Bitcoin Surge‘

Winklevoss tror att bitcoins förmåga att hålla sig över $ 10.000-marken även under ett dopp betyder en kommande breakout. Schiff svarade att prisnivån lätt kunde vara en konsolidering före uppdelningen och inte nödvändigtvis representerade en botten.

Efter att ha blivit kallad för sin misslyckade bitcoin-kraschförutsägelse på Twitter-tråden svarade Schiff att han bara hade fel på grund av en kvarvarande effekt av guldets starka prestanda. Enligt honom hade bitcoin också nytta av effekten av en mycket synlig tv-annonskampanj av kryptotillgångshantering och värdepappersföretaget Grayscale.

Under de senaste två månaderna har guld presterat starkt.

Efter att ha hotat att sjunka under 9 000 dollar steg bitcoin över 12 000 dollar de senaste två månaderna innan det föll tillbaka mot 10 000 dollar förra veckan.

Gråskalaannons och guld – Bitcoins bästa vänner?

Under den andra veckan i augusti startade Grayscale en marknadsföringsblitz med en ny tv-reklam som sändes på CNBC, MSNBC, Fox och Fox Business, vilket sammanföll med en helsidesannons i Financial Times av Mike Novogratz Galaxy Digital.

Annonsplatsen resulterade i ett rapporterat totalt 217 miljoner dollar investeringsinflöde i Grayscales kryptovalutafonder, vilket VD Barry Silbert berömde som företagets största någonsin veckovis insamlingsresultat.

Även om framgången med Grayscales annonskampanj kan ha haft en positiv inverkan på bitcoins pris är det mindre tydligt vilken effekt guld hade på bitcoin. För det första är analytikerna i stort sett inte övertygade om att bitcoin och guld har någon signifikant korrelation.

Å andra sidan visade en rapport som publicerades i augusti 2019 av Digital Asset Data att bitcoin under en tremånadersperiod hade en positiv korrelation med guldpriset och en omvänd korrelation med aktier, vilket indikerade en växande användning av bitcoin som en lagra värde mot osäkerhet.